Savaş Vergi Uyumu - Hakan Yavuz, Işıl Ayas, Harun Kılıçaslan Savaş Yayınları

Savaş Akademik Kitaplar Dr. Hakan Yavuz
Ürün Kodu : 63685
Yorum Ekle
ISBN : 9786057867872

Yazar : Hakan Yavuz

Basım Yılı :

Boyut : 16x24

Sayfa Sayısı : 102
Savaş Vergi Uyumu - Hakan Yavuz, Işıl Ayas, Harun Kılıçaslan Savaş Yayınları
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Teslimat ve İade Koşulları
  • Yorumlar (0)
  • Vergi Uyumu
    Gelir Vergisi
    Kurumlar Vergisi

    Dr. Hakan Yavuz
    Dr. Işıl Ayas
    Dr. Harun Kılıçaslan

    İçindekiler

    1. Bölüm
    Vergi Uyumunun Teorik Çerçevesi

    2. Bölüm
    Mali Açıdan Sakarya İli

    3. Bölüm
    Vergi Uyumuna İlişkin Ampirik Uygulama: Sakarya Örneği

    Sonuç ve Değerlendirme
    Kaynakça
    Tablo Listesi
    Şekil Listesi


    ÖNSÖZ

    Vergi uyumu, mükelleflerin vergisel yükümlülüklerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmesidir. Söz konusu yükümlülüklerden herhangi birinde eksiklik olması ise vergi uyumsuzluğu olarak ifade edilir. Vergi uyumunun ekonomik, mali ve sosyal etkilerinin olması bu kavramın ön plana çıkan unsurlarıdır. Ekonomik yönden kayıt dışılığı, mali yönden vergi gelirlerini ve sosyal yönden de gelir dağılımını etkilemesi, kurumsal düzeyde vergi uyumunu arttırmanın ne denli önemli olduğunu ortaya koymaktadır.

    Kayıt dışı ekonominin ülkemizin en temel yapısal sorunlarından biri olduğu dikkate alındığında, vergi uyumundaki iyileşmeye duyulan ihtiyaç ortaya çıkmaktadır. Diğer taraftan kayıt dışı ekonomiyi etkileyen birçok unsur olmakla birlikte, ülkemizde görülen kayıt dışılığın öncelikli nedenlerinden biri vergi kaçırmadır. Vergi kaçakçılığı ile mücadelede de ekonomik yaklaşımın önerdiği zorunlu unsurların yanı sıra, davranışsal yaklaşım tarafından önerilen gönüllü unsurlara da ihtiyaç vardır. İşte bu çalışmada hem zorunlu hem de gönüllü unsurlar değerlendirilmiştir.

    Üç bölümden oluşan bu çalışmada yukarıda ifade edilen vergi uyumu birinci bölümde teorik yönden ele alınmıştır. İkinci bölümde Sakarya ili mali açıdan değerlendirilmiş, son bölümde de vergi uyumuna ilişkin Sakarya ili özelinde ampirik kanıtlar sunulmuştur. Kitabın hazırlanmasında katkıları nedeniyle yüksek lisans öğrencilerimiz; Yusuf CENGİZ, Süleyman PEMPECİ ve Murat Ali AYDINER’e teşekkür ederiz. Anketlerin veri girişindeki desteklerinden dolayı Maliye Bölümü öğrencilerine minnettarız. Özellikle ampirik araştırmanın yapılabilmesi için katkıları nedeniyle Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’ne (SESAM)’a teşekkür ederiz. Kitabın konuya ilgi duyan okuyuculara yararlı olmasını temenni ederiz.
    Daha fazla bilgi
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.