2024 EKPSS Hazırlık Kursu Kurstayız.com

Kurstayız.com Ali İhsan Atalay
Ürün Kodu : 388795
Yorum Ekle
ISBN : 9784736009491

Yazar : Ferhat Kayacan-Ahmet Tümer-Hülya Kara Atalay-Ali İhsan Atalay-Ali Cömert

Basım Yılı : 2024

Boyut : Kurstayız.com

Sayfa Sayısı :
2024 EKPSS Hazırlık Kursu Kurstayız.com
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Teslimat ve İade Koşulları
  • Yorumlar (0)
  • 2024 EKPSS
    HAZIRLIK KURSU

    EKPSS ile devlet kadroları için 2024 E-KPSS ile atamanızı garanti altına alın. 2024 EKPSS ile atanamadığınız durumda 2026 E-KPSS’ye hazırlık kurslarımıza ücretsiz katılabilirsiniz yani sizi atanana kadar destekçiniz olacağız.

    En az 15 yıl sınava hazırlık kurslarında deneyim sahibi hocalarımız ve eğitim uzmanlarımızla deneyimleriyle geliştirilen 2024 EKPSS Hazırlık Kursu ile tüm eksiklerinizi gidermeyi amaçlıyoruz. Sınava hazırlık sürecinde yaşayacağınız tüm olumsuzluklar karşısında deneyim sahibiyiz ve bu sorunları nasıl aşacağınızı biliyoruz.
    EKPSS ile ataması olan memurluklar kadrolarına Genel Kültür - Genel Yetenek bölümlerinin sorularından alınacak puanlarla yerleştirme yapılacaktır. E-KPSS puan hesabı %50 Genel Yetenek ve %50 Genel Kültür bölümlerinin sorularından elde edilen ağırlıklı standart puan olarak hesaplanmaktadır.
    2024 E-KPSS Hazırlık Kursu EKPSS Puan Türü ile ataması olan memurluk kadrolarına hazırlananlar için geliştirildi. Genel Kültür – Genel Yetenek bölümlerinde karşılaşacağınız sorunları çözmeyi amaçlayan öğretim programımız şu içeriklerden oluşacaktır:
    Ders saatlerimiz standart Genel Yetenek – Genel Kültür kurslarından daha fazla olacaktır.
    Ders çalışma düzeniyle ilgili sorununuz olacağın düşündüğümüzden haftalık çalışma planları ve ödevlendirme sistemimiz ile çalışmalarınızı yıl boyu programlıyoruz.
    Hocalarımız KPSS kurslarında en az 15 yıl ders anlatma deneyimi olan, ÖSYM soruları konusunda öngörüleri yüksek, akademik seviyede alanlarına hâkim kişilerdir.
    Türkçede karşılaşabileceğiniz sorunları bilen hocamız Ferhat KAYACAN ile zaman odaklı çalışmalarla sınavda süreyi kullanmanızı sağlayacağız, dil bilgisi, yazım kuralları ve noktalama işaretlerinin kullanımıyla ilgili konularda soru çözümleriyle Türkçe bölümü sorun olmaktan çıkacak, tüm soru tiplerinden çözülecek sorularla sınav korkunuzu yeneceğiz.
    Matematiği Türkçeleştiren Ahmet TÜMER hocamız ile herkesin anlayabileceği şekilde işlenecek matematik dersiyle matematik netleriniz artacak.
    Tarih bölümünün konularının fazlalığından kaynaklanan kaygıları en aza indirecek kişi olan Hülya KARA ATALAY hocamız ile ay sonu tekrarlarımız ve soru çözümleri programıyla tarih bölümünden soru kaçmayacak.
    ÖSYM’nin bile takip ettiği kişi, Coğrafya bölümünün üstadı Ali İhsan ATALAY ile coğrafya bölümünden soru kaçırmak imkânsız hâle gelecek.
    Vatandaşlık bölümünü işin ehline bıraktık Hukuk Doktoru Ali CÖMERT hocamız ile vatandaşlık dersi sizin için çok kolay olacak.




    E-KPSS hakkında aradığınız her şey burada anlatılmıştır.

    E-KPSS Nedir?
    “Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan, EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.

    Kamu kurum ve kuruluşlarında engelli personel alımları her yıl düzenli olarak yapılmaktadır. EKPSS sonucu atamalar kılavuz kapsamında yapılmaktadır.

    Engelliler kamu kurum ve kuruluşlarında hangi memur kadro unvanlarında istihdam edilmektedir?

    Engelliler, Devlet memuru kadrolarında farklı hizmet sınıfları ve farklı unvanlar itibariyle istihdam edilmektedir. Bu unvanlardan bazıları ambar memuru, avukat, bakteriyolog, bilgisayar işletmeni, çocuk gelişimcisi, dağıtıcı, diyetisyen, ebe, fizyoterapist, imam-hatip, istatistikçi, kimyager, laborant, memur, mimar, muhasebeci, mühendis, programcı, psikolog, sekreter, sosyal çalışmacı, hizmetli kadro unvanlarıdır.

    Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) kaç yılda bir yapılmaktadır ve geçerlilik süresi ne kadardır?

    EKPSS, iki yılda bir yapılmakta ve EKPSS sonuçları yapılan değişiklikle 4 yıl süreyle geçerli olmaktadır. Ancak bu süre içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam edecektir.

    Engelli memur alımında hangi eğitim düzeyinden başvuru yapılmaktadır?

    EKPSS’ye ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar, mezun oldukları en üst düzeyden EKPSS’ye başvurmak zorundadır.

    Kuraya ise ilkokul/ortaokul/ilköğretim/özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir.

    Engelli memur olarak atanabilmek için öngörülen bir yaş şartı var mıdır?

    Engellilerin memur olabilmesi için 18 yaşını tamamlamış olmaları (veya bir meslek veya sanat okulunu bitirenlerin en az 15 yaşını doldurmuş olmaları ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazairüşt kararı almaları) gerekmektedir.

    Engelli memur olabilmek için aranılan üst yaş şartında ise 65 yaşını geçmemiş olmak gerekmektedir.

    EKPSS’ye son sınıf öğrencileri de girebilirler mi?

    Mezun olabilecek son sınıf öğrencileri de EKPSS’ye girebilirler.

    Lisans mezunu aday önlisans veya ortaöğretim düzeyinden de EKPSS’ye başvuru yapabilir mi?

    Lisans düzeyinden mezun olan aday EKPSS’ye sadece lisans düzeyinden başvuru yapabilir. Lisans düzeyinden mezun olmasına rağmen ön lisans ya da ortaöğretim düzeyinden sınava giren ve sonrasında yerleşen adayların ataması yapılmamakta, ataması yapılan ve durumları sonradan tespit edilenlerin ise atamaları iptal edilmektedir.

    Lisans öğrenimi tamamlayamadan alınan ön lisans diploması ile ön lisans düzeyinden EKPSS’ye başvuru yapılabilir mi?

    Evet, başvuru yapılabilir.

    Lisans mezunu engelliler KPSS A kadrolarına EKPSS ile başvurabilir mi?

    Yerleştirme yapılırken, adayın tercih ettiği kurum ve bu kurumlara ait kadrolar, tercih edilen kadro için aranılan nitelikler, puanı dikkate alınmakta, kadro için öngörülen nitelikleri taşımayanlar veya tercih ettiği kadroya daha yüksek puanı olanlar tercihte bulunması halinde adayın puanı yüksek dahi olsa yerleştirmesi yapılamamaktadır.

    Adaylar isterse yerleştirme sonrası tüm kadrolara yerleştirilen adaylara ilişkin taban ve tavan puanları ÖSYM Başkanlığının internet sitesinde görebilirler.

    Engelli memur alımları hangi sürelerde yapılmaktadır?

    Engelli memur alımları engelli kontenjan açığı olduğu sürece daha önce yılda bir kez yapılırken, yılda 2’ye çıkarılmıştır. Son düzenleme ile yılda 3 kez yapılacaktı fakat henüz yeni kılavuz ve takvim açıklanmadı.

    EKPSS/Kura sonucu bir kadroya yerleşen aday bir sonraki yerleştirmelere başvurabilir mi?

    Herhangi bir kadroya yerleştirilen aday “aynı EKPSS puanı veya kura kaydı” ile takip eden bir sonraki yerleştirme için tercihte bulunamaz.

    EKPSS veya kura sonucuna göre yapılan yerleştirmeler sonrasında boş kalan kadrolara ek yerleştirme yapılmakta mıdır?

    Mevzuatta ek yerleştirme yapılacağına ilişkin hüküm bulunmamakta olup, boş kalan kadrolara aynı yıl içerisinde ikinci bir defa ek yerleştirme yapılmamaktadır.

    Engelli Devlet memurlarına ne gibi haklar sağlanmaktadır?

    İstihdam bakımından, engelli olmayan diğer personel KPSS sonuçlarına göre, engelliler ise EKPSS veya kura ile devlet memurluğuna alınmaktadır.

    İlgili mevzuatında belirtilen şartları taşıması halinde engelli memurlara düşük gelir vergisi ödeme, idari izin kullanma, günlük çalışma sürelerinde esneklik sağlanma, erken emekli olma, gece nöbeti ve vardiyadan muaf tutulma gibi haklar sağlanmaktadır.

    EKPSS yönetmeliğinde 2 Şubat 2018 tarihi itibariyle değişiklik yapıldı.

    1- EKPSS sonuçlarının ve kura kayıtlarının geçerlilik süresi 2 yıldan 4 yıla çıkarıldı.

    2- Her iki yılda bir EKPSS yapılmaya devam edilecek. Ancak aynı dönemde sadece bir EKPSS sonucu geçerli olacak ve öğrenim durumu farklı ise sadece üst öğrenim sonucuna ait yılın EKPSS'si geçerli olacak.


    E-KPSS (ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI)
    E-KPSS olarak bilinen ve engelli vatandaşlar için memurluk seçimleri için yapılan sınavın adıdır.

    EKPSS NEDİR?
    Engelli kamu personeli seçme sınavı ile birlikte engeli bulunan bireyler kamu alanlarında iş sahibi olmaktadır. Aynı zamanda E-KPSS nedir diye düşünüldüğünde engelli bireylerin devlet kurumları içinde iş sahibi olması için girilen sınavdır.
    Beden ve zihin olmak üzere iki aşamadan herhangi bir tanesinde engeli bulunan bireyler için uygun olunduğu koşullarda iş imkânları sunulmaktadır. Yönetmeliğe uygun olarak gerekli şartların bulundurulması halinde ve yaş durumunun uygun olması ile sınava hak tanınmaktadır.

    EKPSS’ye kimler girebilir?
    Belli bir oranda bedenen ya da zihnen engeli bulunmakta olan vatandaşlar EKPSS’ye girebilirler. Ortaokul, lise, lisans, yüksek lisans eğitim seviyesine sahip olan ve %40 engeli olan bireyler giriş yapabilmektedir. EKPSS, ÖSYM tarafından yapılan bir sınavdır. Giriş aşaması içinde engeli olan bireylerin, engellerinin sağlık kurumları tarafından raporlanması ve tespiti gerekmektedir. Devlet kurumları içinde engel gözetilerek atama olması halinde yerleştirme yapılmaktadır.

    E-KPSS Başvurusu Nasıl Yapılır?
    EKPSS için gerekli koşulların sağlanması halinde kurumlar ve online olarak başvurular yapılmaktadır. Bu aşamada engel raporunun bulunması gerekmektedir.
    ÖSYM’nin resmi sitesi olan www.osym.gov.tr üzerinden başvurular gerçekleşmektedir. Başvuru aşamasında gerekli olan ayrıntılı bilgiler site içinde yer almaktadır. Yapılacak olan kura sistemi ile ilgili güncellemeler bulunmaktadır.

    %40 ve üzerinde yer alan engelli sağlık kurulunca verilmekte olan rapor gerekmektedir. Başvuru yapanlar için çalışamaz raporu gözetilmemektedir. Bunun yanı sıra 65 yaş ve üzeri vatandaşlar sınava başvuru yapamamaktadır. Başvuru aşamasında raporların kanıtlanması ve engel durumunun gözetilmesi bulunmaktadır.


    EKPSS Soru ve Test Sayıları
    Sınav, Genel Yetenek bölümünden 30 soru ve Genel Kültür bölümünden 30 soru olmak üzere toplam 60 sorudan oluşmaktadır. Genel Yetenek sınavında 15 Türkçe ve 15 Matematik soruları yer alır. Genel Kültür testlerinde ise 10 soruluk Atatürk İlkeleri, 6 soruluk Temel Yurttaşlık Bilgisi, 3 soruluk Türk Kültür ve Medeniyetleri, 5 Türkiye Coğrafyası ve 6 Türkiye ve Genel Dünya Tarihi ile ilgili sorular bulunur. Sınav içeriği ve soru sayıları tabloda gösterilmiştir.

    GENEL YETENEK GENEL KÜLTÜR
    DERS SORU SAYISI DERS SORU SAYISI
    Türkçe 15 Atatürk İlkeleri 10
    Matematik 15 Temel Yurttaşlık Bilgisi 6
    Türk Kültür ve Medeniyetleri 3
    Türkiye Coğrafyası 5
    Türkiye ve Genel Dünya Tarihi 6



    EKPSS Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler
    Sınava girecek adaylar, tercih etmeyi planladıkları alım kadrosunda bulunan eğitim koşuluna sahip olmalıdır. Aynı zamanda özel nitelik ve yeterliliklerin tümünü de taşımalıdır.

    Adaylar, diploma ve geçici mezuniyet belgeleri ile sınav başvuruları yapabilmektedir. Aynı zamanda sertifika ve benzeri belgeler ile de son başvuru tarihi itibariyle alınması gerekmektedir.

    Tercih edilecek kadrolarda bulunan başvuru şartları büyük bir öneme sahiptir. Başvuru şartlarında bölüm veya programlar birden fazla şekilde belirtilmiş ise bunlardan sadece birinin niteliklerini taşımak yeterli olmaktadır.

    Başvurularda bulunan şartlar arasında MEB’den onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası sahibi olmak gibi bir nitelik arayan kadrolarda, MEB’den onaylı bilgisayar programcısı ve MEB’den onaylı bilgisayar analist programcı sertifikası sahipleri de başvuru yapabilme hakkına sahiptir




    EKPSS nedir?
    EKPSS’ye kimler girebilir?
    Online EKPSS kursu
    Uzaktan eğitim EKPSS kursu
    EKPSS kursu
    EKPSS atamaları




    Mesafeli Satış Sözleşmesi
    • 27.11.2014 tarih ve 29188 sayılı Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinin Cayma Hakkının İstisnalarının düzenlendiği 15. maddesinin ğ fıkrası uyarınca; ‘Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallara ilişkin sözleşmeler’ cayma hakkının istisnası niteliğindedir. www.kurstayiz.com tarafından tüketiciye sunulan hizmet belirtilen istisna kapsamında yer aldığından tüketicinin iş bu sözleşme yönünden cayma hakkı bulunmamaktadır.
    • Ancak tüketicinin ciddi sağlık sorunları, sürekli hastalık, çalışmasına engel koşulların varlığı gibi mücbir sebeplerin ortaya çıkması ve tüketicinin talebi halinde www.kurstayiz.com sözleşmeyi fesih ile tüketiciyi ibra ederek tüketicinin borç ilişkisini sona erdirebilir.
    • Öğrenci istenilen kayıt silme belgelerini www.kurstayiz.com veya www.isemkitap.com iletmesi halinde Satın aldığınız Uzaktan-Canlı Eğitim ürününün, online olarak teslim aldığınız günden itibaren 3 gün içerisinde www.kurstayiz.com veya www.isemkitap.com 'a başvuruda bulunarak, ürün bedelinin % 20'i, eğitim paketi kapsamındaki gönderilen ya da gönderilecek kitap ücretleri ve ek olarak (ürün bedeli / toplam saat) Gerçekleşen Ders saati kadar ücretin iadesi yapılmayarak iptal işlemi gerçekleştirilir. İade tutarı belirtilen hesaba aktarılır.
    Online ya da Satış Temsilcisi Vasıtasıyla Kitap Alımlarında İptal/İade Şartları Nelerdir?
    • Aldığınız her ürün, Alfa Grup Yayımcılık Eğitim Bilgisayar Yazılım İnşaat San. ve Tic. LTD. ŞTİ garantisi altındadır.
    • Almış olduğunuz ürününü ambalajını açmadan/tahrip etmeden//bozmadan, ürünü kullanmadan teslim tarihinden itibaren yedi (7) günlük süre içinde teslim aldığınız şekli ile iade edebilirsiniz.
    • Sevkiyat sırasında zarar gördüğünü düşündüğünüz paketleri teslim aldığınız firma yetkilisi önünde açıp kontrol ediniz. Eğer üründe herhangi bir zarar varsa kargo firmasına tutanak oluşturtarak ürünü teslim almayınız. Ürün teslim alındıktan sonra kargo firmasının görevini tam olarak yerine getirdiğini kabul etmiş olduğunuzu unutmayınız
    • Ambalajı açılmış, kullanılmış, tahrip edilmiş şekildeki ürünlerin iadesi kabul edilmez.
    • Müşteri ürünü, kendisine teslim edildiği andaki durumu ile geri vermekle ve kullanım söz konusu ise kullanma dolayısıyla malın ticari değerindeki kaybı tazminle yükümlüdür.
    • Müşterinin ürünü iade etmesi veya alışverişinden cayması halinde, iade edilen ürün Bize ulaştığı andan itibaren on (10) gün içerisinde ürün bedeli iade edilir. Kredi kartına ürün iade bedeli bankanız tarafından 2-6 hafta arasında yapılmaktadır. Bu sürede firmamızın tasarrufu bulunmamaktadır.
    • Üründe ve ambalajında herhangi bir açılma, bozulma, kırılma, tahrip, yırtılma, kullanılma ve sair durumları tespit ettiği hallerde ve ürünün müşteriye teslim edildiği andaki hali ile iade edilememesi halinde ürünü iade almayacak ve bedelini iade etmeyecektir.
    • Yukarıdaki şartlara uygun hallerde iade edilen ürünlerde kargo ücreti müşteri tarafından ödenecektir.
    • Havale iadeleri 2 iş günü içinde Kredi Kartı iadeleri 3-10 iş günü içinde yapılacaktır. Bankanız kredi kartı iadelerini aynı gün hesabınıza yansıtmayabilir. Bu durumda bankanızın kredi kartı servisini aramanız gereklidir. Siparişinizle ilgili “İptal Edildi” uyarısı çıktıktan sonra tüm bedel kredi kartınıza veya havale yaptığınız bankanıza iade edilmektedir. Taksitli satışlarda yapılan iadeler bankanız tarafından kredi kartınıza her ay artı bakiye olarak yansıtılmaktadır.
    Daha fazla bilgi
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.