2022 Analiz Tetra Konu Anlatımı Monopol Yayınları

Monopol Yayınları Erol Bulut
Ürün Kodu : 379466
Yorum Ekle
ISBN : 9786257837675

Yazar : Erol Bulut

Basım Yılı : 2022

Boyut : 19x27

Sayfa Sayısı : 480
022 Analiz Tetra Para-Banka, Uluslararası İktisat
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Teslimat ve İade Koşulları
  • Yorumlar (0)
  • 2022 Analiz Tetra Konu Anlatımı Monopol Yayınları

    Analiz Tetra Kitabının içerisinde sırasıyla

    Para-Banka, Uluslararası İktisat, Büyüme-Kalkınma ve Türkiye Ekonomisi derslerine ait ders notları yer almaktadır. Bu ders notlarının içinde her dersin kolayca anlaşılabilmesi için "Nokta Analiz" kısımlarının yanı sıra karşılaştırma tablolarına ve akım şemalarına yer verilmiştir. Diğer yandan her dersle ilgili matematiksel konulara ait örnek soru ve detaylı çözümleri, "Analiz Soru" şeklinde kitapta yer almıştır.

    Kitap genellikle KPSS ve iş sınavlarına hazırlanan adaylara hitap etmesinin dışında üniversitelerde bu dersleri alan öğrenciler için de yardımcı bir kaynak olacaktır. Genelde iş sınavlarına hazırlanan öğrencilerin “son dörtlü” diye adlandırdıkları bu dersler, çoğu zaman öğrencinin üstün körü çalıştığı, önemsemediği ya da sınavdan önce kısa bir zaman ayrılarak çalışılan dersler olarak görülmektedir. KPSS'de sorulan 40 iktisat sorusunun dağılımı 12'si Mikro İktisat, 10'u Makro İktisat, 2'si İktisadi Doktrinler Tarihi, 4'ü Para-Banka, 4'ü Uluslararası İktisat, 4'ü Büyüme-Kalkınma ve 4'ü Türkiye Ekonomisi şeklindedir. Görüldüğü üzere gelen 40 sorunun 16 tanesi yani başka bir deyişle % 40'ı son dörtlü diye adlandırılan ve öğrencinin KPSS'de çok önemsemediği derslerden gelmektedir.

    Bu basit analiz bile bu derslere de Mikro ve Makro İktisat dersleri kadar ağırlık verilmesi gerektiğini göstermektedir. İşte elinizde bulundurduğunuz bu kitap, öğrencilerin yoğun ısrarı üzerine piyasadaki bu derslere yönelik önemli bir açığı kapatacak şekilde hazırlanmıştır

    Daha fazla bilgi
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.